Terugblik: Wat ging er fout?

Vorig jaar begonnen met een leuk initiatief, Astradio, een radiostation door mensen met een beperking. We begonnen met een aantal zeer enthousiaste mensen. Met een doneeractie maar een helft van het benodigde bedrag opgehaald en toch besloten te starten.

Het was een leuk en leerzaam project, waarvan in we nog heel veel plannen in petto hadden… en toen stopte het ineens!? Waarom? Het ging toch goed? Blijkbaar niet, wat was er aan de hand? Hieronder de leerkernen:

A) Begin nooit een radiostation in je uppie! Natuurlijk waren we met een team, dat bedoel ik niet. Ik bedoel begin een radiostation met een groep die tijd, energie en het nodige verstand heeft, mensen die staat zijn een radio te runnen.

B) Zorg dat je genoeg muziek hebt! Muziek was en bleef een probleem. Er zijn veel onduidelijke regels op dit gebied. Ik denk meer dan 90% van de radiostations zelf niet weten wat wel en niet mag. En als je dan eindelijk wel het overzicht hebt, komt er op neer dat bijna niks mag en er ook niks beschikbaar is daarvoor.

C) Als je een dagbesteding begint, zorg dat er iemand in je team zit met de nodige diploma’s! Ik dacht altijd diploma’s is een onnodige formaliteit. Op een opleiding leer je vaak de dingen die je niet wil leren. Maar in het geval van overheden, wetten. Is het blijkbaar wel belangrijk. Het loze papiertje is belangrijk, niet de kennis en ervaring die je zelf hebt opgedaan.

D) Zorg dat je mensen in je omgeving hebben, familie vrienden die je steunen, ook als je er even doorheen zit! Mensen die niet in je idee geloven moet je vermijden deze zullen je het extra zwaar maken, vooral in moeilijke momenten.